JARNÍ DÁVKA INSPIRACE JE ZA NÁMI A NA CO SE MŮŽEME TĚŠIT PŘÍŠTĚ?


Máme za sebou úspěšné jarní veletrhy letošního roku – 20. jubilejní FOR INTERIOR a 11. ročník DESIGN SHAKER, které tradičně nabídly širokou škálu nábytku a vybavení do interiérů. Nechyběly nejlepší kousky interiérového designu, oborové novinky, atraktivní koncepty a inovativní řešení. Návštěvníci měli možnost nejen vybírat, ale také se inspirovat a získat spoustu informací.

Speciální expozice MATERIÁL MARKET ukázala, jaké materiály použít do interiéru, aby byl funkční a zajímavý.

Tradičně bylo součástí i vyhlášení ocenění NÁBYTEK ROKU 2024, jehož vítězné exponáty byly vystaveny po celou dobu veletrhu.

Podruhé byla součástí konference MATERIÁL + TREND, která se zaměřuje na designéry, architekty, výrobce a prodejce nábytku. Konference představila významné řečníky, včetně skandinávského trend huntera Stefana Nilssona, který hovořil o aplikaci trendových barev v interiéru. Dalšími zahraničními hosty byli holandská specialistka na barvy a trendy Judith Van Vliet a Federica Scanu, která se zaměřuje na inovativní povrchy materiálů. O transparentnosti jako trendu v komunikaci hovořil Milan Vrbík.

V rámci sobotního bloku MLUVÍME O DESIGNU s tématem „Jak se navrhují interiéry“ se mimo jiné představil italský architekt Alessandro Galimberti, zaměřený na barevné stěny a stěrky jako designový prvek.

Poprvé se konalo vyhlášení výsledků soutěže CZECH INTERIOR AWARD, ocenění pro profesionální interiérové architekty a designéry, kde soutěžilo 222 projektů v sedmi kategoriích.

A co nás čeká příště? Podzimní veletrh FOR INTERIOR, od 3. do 6. října 2024, nabídne komplexní sortiment pro interiéry a unikátní doprovodný program - expozici nazvanou EKO materiál, která bude doplněna o semináře. V této jedinečné přehlídce se představí více než 40 udržitelných materiálů, které pocházejí z různých koutů světa, použitelných v interiérovém designu. Cílem tohoto projektu je edukace interiérových designérů, architektů, ale také výrobců i koncových uživatelů o nových materiálech a jejich uplatněních v praxi.

Podrobnější informace o tomto atraktivním projektu vám budeme průběžně přinášet.

Už teď se máte na co těšit!