Nechte na sebe působit dřevinu ZIRBE


Firma JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o. představí  svoji ložnici MIA z dřeviny ZIRBE. Ta je záměrně ponechávána bez povrchové úpravy. Výrazná vůně dřeva pak nerušeně působí jako bioaktivní síla, která zlepšuje spánek a prodlužuje život. Celá kolekce nábytkové řady MIA je vyrobena bez kovových prvků, aby bylo zamezeno negativnímu působení magnetického pole na spáče.Více oložnici MIA zde

 

Popis ložnice MIA

 

design:                        Jochen Flacke

výrobce:                     JELÍNEK - výroba nábytku s.r.o.

materiál:                     dub, dub rustik, zirbe masiv 40/25mm

rozměry (cm):            postel bez nočních stolků:      š 185 x v 81 x h 210 (matrace 180 x 200)                                      

postel s nočními stolky:  š 295 x v 81 x h 210 (matrace 180 x 200)
noční stolek:   š 55 x v 42 x h 43 (vše v cm)

povrchová úprava:     lak nebo olej, mat, zirbe bez povrchové úpravy

barva:                         přírodní dub nebo dub rustik | mořený či olejovaný dle vzorníku výrobce

                                   zirbe přírodní

 

Ložnice MIA je vyráběna z masivního dubu, dubu rustik (divoký dub) nebo vysokohorské alpské dřeviny ZIRBE. Základem ložnice MIA je lůžko na čtyřech odlehčených nožkách, dvojlůžko je uprostřed šířky vyztuženo středovou příčkou. Celomasivní hlavové čelo je mírně sešikmeno, nohové čelo je sníženo na úroveň bočnic, aby lehací plocha byla přístupná i z přední části lůžka.

Noční stolky navazují na linii bočnic. Jednotícím prvkem designu lůžka a nočních stolků je jemná drážka umístěná u spodní či horní strany jednotlivých částí. Dalším výrazným prvkem je sešikmení všech horních obvodových hran, které mají funkční i ergonomický význam – především u bočnic postele při dosedání na matraci.

Lůžko se vyrábí v délkách 200, 210 a 220cm a v šířkách 160, 180 a 200cm (vnitřní rozměry). Výška po horní hranu bočnice je 44cm.

Dřevina ZIRBE je záměrně ponechávána bez povrchové úpravy. Výrazná vůně dřeva pak nerušeně působí jako bioaktivní síla, která zlepšuje spánek a prodlužuje život.

Celá kolekce nábytkové řady MIA je vyrobena bez kovových prvků, aby bylo zamezeno negativnímu působení magnetického pole na spáče.