Kartell si k sedmdesátinám nadělil unikátní novinku: židli Matrix


Kartell, italský výrobce nábytku, slaví 70 let od svého založení a přichází s unikátní novinkou. Židle Matrix vypadá velice atraktivně, navíc na ní Kartell úspěšně otestoval zcela novou, vysoce sofistikovanou technologii výroby. Potvrzuje tím, že i nadále pokračuje v tvůrčím a technologickém vývoji, jenž tvoří DNA firmy.

Matrix navrhl japonský designér Tokujin Yoshioka. Využil zkušeností společnosti Kartell v oblasti výroby plastů, které jsou výsledkem letitých investic do technologického výzkumu a průmyslové výroby. „Rozhodl jsem se vytvořit víc než jen vnější vzhled židle, rozhodl jsem se co nejvíce přiblížit samotné její struktuře,“ dodává Yoshioka.

Komplexní tvarované sedadlo Matrix je stejně jako většina výrobků značky Kartell k dispozici v několika barevných provedeních a s více typy podnoží včetně houpacího křesla, takže vyhovuje nejrůznějším účelům i podobám interiéru. Výroba židle vyžaduje výjimečně složitou formu, která slouží k vytvoření jemného sedadla prostřednictvím mřížky z překrývajících a křížících se vrstev průhledného nebo barveného polykarbonátu. Yoshioka se zaměřil na to, aby jeho konstrukce zredukovala sedadlo na esenciální trojrozměrnou strukturu a propůjčila jí maximálně odlehčený design. Byl inspirován židlemi z padesátých let, jako je např. Bertoia Chair, jejichž kovová síť se vyráběla ze štíhlých ocelových tyčí. Konstrukce Matrixu vzniká pomocí speciální vstřikovací technologie, jež tvoří vrstvy polykarbonátové struktury. Narozdíl od kovových židlí je Matrix pružný a příjemně se v něm sedí. Židle Matrix je od 15. února k dostání i v českém obchodu Kartell v Praze.

A my se na ní těšíme na našem veletrhu!