VÝSLEDKY SOUTĚŽE GRAND PRIX 2024


Slavnostní vyhlášení cen GRAND PRIX  a TOP EXPO 2024 proběhlo!

Odborná porota veletrhu DESIGN SHAKER ocenila tyto exponáty:

1. MÍSTO GRAND PRIX

FIRMA: Kaplan 1934, s.r.o.

EXPONÁT: Sestava konferenčních stolků Elica

Porota ocenila tvarosloví, které podtrhuje a respektuje kresbu masivního dřeva. Vynikající řemeslné zpracování vytváří dojem kompaktního tvaru bez viditelných spojů. Napojení nohou na lub je provedeno s vynikající precizností.

 

ČESTNÉ UZNÁNÍ POROTY

FIRMA: Lamon Studio

EXPONÁT: obklady Lamon

Porotu zaujal tvůrčí přístup k obkladům a řemeslná dovednost. Použití ručního zpracování pro malosériové obklady, zejména do kuchyní, ocení designéři, kteří tak mohou doplnit navržený nábytek vhodným a individuálně přizpůsobeným obkladem. Zvláště reliéfní obklady nabízejí zajímavý protiklad k rozšířeným minimalistickým velkoformátovým obkladům.

 

ČESTNÉ UZNÁNÍ POROTY

FIRMA: Jana Eichlerová Ruská, DiS.  CHIMAERA

EXPONÁT: Obklady

Porotu zaujala ruční práce s přírodním materiálem a technologické zpracování do pryskyřice. Bohužel, ukázka řemeslně náročných velkoformátových panelů je prezentována nešťastně zmenšeným způsobem, který návštěvník snadno přejde, a tak je ztracen celý efekt velkého rozměru obkladu s přírodní kompozicí.

 

OCENĚNÍ ZA NEJLEPŠÍ VÝSTAVNÍ EXPOZICI

TOP EXPO DESIGN SHAKER 2024

FIRMA: Dlazby. net

„Prezentace obkladů a dlažeb je možné udělat i jiným způsobem než jen vystavením ve stojkách“, takto popsala porota vítěze výstavní expozice minulý rok. Dlažby.net neusnuli na vavřínech a rozhodli se inovovat expozici i letos, což pomáhá zaujmout zákazníky. Opět podtrhli druh prezentovaného zboží. Letos, našli způsob, jak návštěvníkům ukázat různé velkoformáty se složitějšími dekory a ukazují je, jak fungují ve větší ploše. Výtkou je osvětlení expozice, průmyslové reflektory v rozích, ačkoli evokují rozestavěnou koupelnu, působí rozpačitě.

 

Pro rok 2024 kritéria soutěže byla přepracována s cílem zlepšit a aktualizovat proces hodnocení, aby lépe reflektovala současné trendy a požadavky v oblasti designu a interiérového vybavení. Tato aktualizace zajistila i do budoucna relevantnější hodnocení přihlášených produktů a expozic, což přispělo k vyšší kvalitě a prestiži ocenění Grand Prix DESIGN SHAKER a FOR INTERIOR.