Novinky na veletrhu DESIGN SHAKER 2024


Výběrová přehlídka DESIGN SHAKER pod vedením kurátorky a designérky Veroniky Loušové prochází postupnou transformací, která má posílit jedinečnou koncepci DESIGN SHAKERU jako výjimečné přehlídky designu interiérů ve výstavnickém segmentu veletrhů.

Kurátor má klíčovou roli při výběru vystavovatelů a přípravu programu. Postupně upravuje Veronika i koncepci této přehlídky. „Naším cílem je nabídnout návštěvníkům nejen možnost vidět, ale i prožít svět designu a interiérů“. Pro jarní souběh veletrhů bude kurátorka potřetí připravovat veletrh Design Shaker, kde se stále více zaměřuje na silnou spolupráci s vystavovateli a optimální prezentaci jejich produktů. Jednotnost vizuálního stylu, komunikace nabídky ploch a větší exkluzivita Galerie DESIGN SHAKER budou provázet prostor již na jaře. Změny by měly designérům a architektům s jejich klienty otevřít dveře na veletrh a posílit obchodní možnosti s vystavujícími na DESIGN SHAKERU.

Pro firmy tento rok nezačal optimálně, segment zakázkové výroby nezažívá jednoduché období, tak jako ve stavebnictví. O to více je třeba být vidět a mít kvalitní produkty. Pro začínající designéry a výrobce je k dispozici řada menších výstavních ploch Start-up. V minulém roce nás potěšilo propojení vystavující firmy a vystavujícího designéra, a již letos budou prezentovat společný projekt. DESIGN SHAKER tak utváří prostor efektivní komunikaci a navazování nových obchodních vztahů.

Velmi dobrý ohlas má profesionální doprovodný program ve formě tematického bloku, který Veronika uvádí v sobotu na podiu Design Café. Také tento rok v srdci DESIGN SHAKERU vystoupí vybraní profesionálové z řad vystavujících s tematickými příspěvky, jak jinak než s aktuálním pohledem na design interiérů. Sobotní blok má popularizovat navrhování a výrobu na zakázku u koncových zákazníků, tedy přiblížit práci designérů a navazujících oborů.

Věříme, že tyto proměny přinesou do veletrhu Design Shaker ještě větší dynamiku a zajímavost pro všechny zúčastněné – od vystavovatelů až po naše návštěvníky.