Výsledky soutěže GRAND PRIX 2023


Slavnostní vyhlášení cen GRAND PRIX 2023 je za námi!

Odborná porota veletrhu DESIGN SHAKER ocenila tyto exponáty:

 

1. MÍSTO GRAND PRIX

FIRMA: YOURDESIGN s. r. o.
EXPONÁT: Element Easy Space Sphere Lamp Natural
Porota ocenila tvarosloví svítidla postavené na dokonale zvládnuté technologii ručně foukaného skla. Celé svítidlo je z jednoho kusu, což z něj dělá mistrovský kus českých sklářů.

 

2. MÍSTO GRAND PRIX

FIRMA: Sakypaky s. r. o.
EXPONÁT: sedací vak PERSEUS
Vak připomíná už spíše křeslo, díky šití a použité kombinaci materiálů ve výplni není po dosedu „rozplizlý“, ale kompaktně drží tvar. Příjemné sezení, promyšlený polštářek s magnety a střih z tohoto kousku dělá víc jak vak.

 

3. MÍSTO GRAND PRIX

FIRMA: SCANDIUM s. r. o.
EXPONÁT: jídelní stůl, SM33
Stůl z roku 2000 navazuje na svého ikonického předchůdce SM32. Dánský design Skovby SM33 vyniká svou jedinečnou rozkládací funkcí, která umožňuje rozšíření stolu pomocí jednoho plynulého pohybu. Spolu s vybraným materiálem a harmonickým tvarem tvoří moderní kus nábytku.

 

ČESTNÉ UZNÁNÍ POROTY:

FIRMA: BRIK a. s.
EXPONÁT: komoda BARBAKAN 2
Celkově lze říci, že tato komoda je vynikajícím příkladem kvalitního řemesla a designu. Je to nejen krásný kus nábytku, ale také praktický a funkční prvek, který vynikne v moderním interiéru pro náročné klienty jako solitér.

 

OCENĚNÍ ZA NEJLEPŠÍ VÝSTAVNÍ EXPOZICI TOP EXPO

FIRMA: DLAŽBY.NET
Prezentace obkladů a dlažeb je možné udělat i jiným způsobem než jen vystavením ve stojkách. Obložení vnitřku rychlí, ze kterých je expozice vystavena porotu nadchl svou komunikací s návštěvníky. V krychlích je jako doplněk zmenšená sanita vyrobena 3D tiskem. Zákazník si tak lépe představí efekt dekoru podlahy a obkladu na zdi.

 

Při snaze vyhodnotit expozice byla porota dost rozpačitá nad nevyužitým potenciálem vystavovatelů. Prezentace je finančně i časově náročné a zdá se, že vystavovatelům ve fázi návrhu expozice dochází dech. Ač obklopeni designéry a architekty neumí využít jejich potenciál při návrhu stánku? Nebo nechtějí a nevidí, že promarní velkou část potenciálu podstaty vystavování? Kreativita, nápaditá prezentace, snaha zaujmout, to vše chybí. Naopak stále stejné stavby expozice známé z minulých let, snaha ukázat vše na malém prostoru, převládá.