Tisková zpráva DESIGN SHAKER


Design Shaker I 17. - 20. 3. 2016

Letošní Design Shaker proběhne po loňském úspěchu opět v nové podobě kurátorského výběru. Již pátý ročník proběhne souběžně s jarními veletrhy v Letňanech a nabídne nejprogresivnější české i zahraniční značky a studia.

Návštěvníci se tak mohou těšit na studia a designéry, jejichž práce přináší do oblasti interiérového designu invenci a zaručují kvalitu veletrhu. Design Shaker je jiný především tím, že je sice výběrovou přehlídkou designu, ale proběhne v rámci velkých veletrhů pro velmi širokou skupinu návštěvníků. Lidé, kteří přicházejí na veletrhy jako je For Habitat, mají konkrétní zájem a potřebu. Jde o profesionály nebo ty, kteří staví či zařizují dům. Tomuto publiku představujeme kvalitní design: jak produktový, tak služby architektonických a designérských studií.

Design Shaker je rozdělen do tří sekcí zaměřených na tři úzce spolupracující profese. Sekce Big deal představí výběr etablovaných českých výrobců i distributorů nejznámějších zahraničních značek. V sekci Fresh space se objeví mladá generace designérů, kteří ještě studují, nebo čerstvě tvoří pod vlastními značkami. Užší kontakt s designéry interiérů a architekty zajistí sekce Field office, kde budou k vidění zajímavé návrhy i realizace interiérů.

Výstavní projekt Czech Retro
Součástí doprovodného programu Design Shakeru bude projekt Czech Retro. Ne všechno, co patří minulosti, je překonané. Pro výstavní projekt Czech Retro jsme kurátorsky oslovili vybrané české značky. Chceme na jednom místě a během hojně navštěvovaného veletrhu, představit značky a firmy, které znovuožívají. Czech Retro nabídne nejen interiérový design a bytové doplňky, ale i módní značky spojené s tradicí české výroby.

Media Café
Výběr z nejlepších tuzemských médií o designu a architektuře představí Media Café, které bude provozovat německá prémiová značka Dallmayr. Design kavárny je navržen v úzké spolupráci s českou firmou egoé. V Media Café se návštěvníci veletrhu budou moci nejen občerstvit, ale přečíst si i desítky časopisů o designu a architektuře.  

Admonter Design Hub
Během veletrhu bude mezi jednotlivými stánky i v Media Café fungovat mobilní Admonter Design Hub. Jde o kombinaci kavárny, TV studia a malého přednáškového pointu. Odsud budeme připravovat TV spoty s jednotlivými designéry a značkami. Mobilní Hub bude místo, kde se ostatní sbíhají, protože se zde stále něco děje. Designérem Hubu je architektka Markéta Knobová z ateliéru Mooza Architecture.

Vystavující firmy a studia

Návštěvníci budou mít možnost na veletrhu vidět řadu tuzemských i zahraničních značek, aktuálně mezi potvrzenými značkami najdeme například firmy jako Ancor, Kreiner, Šimek interier, Jelínek, claro, Jitona, Twin, egoé, Teek, Drupol, Nanoleaf, Nachtmann Glass nebo Tablo.

Kontakt pro média
Radek Váňa
M: radek@idealab.cz  
T: +420 777 572 476
www.designshaker.cz